Temel İlkeleri yangın kapısı

Wiki Article

Bu nedenle yangın kaynaklı kişi zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu hava yangın merdiveni imalatı ciğerin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Malzeme: Yangın kapılarında çoğu kez çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz pekliklidir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Firmamız ile yapacağınız aksatalerde, hepimiz sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, mütebeddil hükümler ve vüruten uygulayım bilimi ile yasal zorunlulukları da aritmetik ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını katkısızlıyoruz.

Yangın bapları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe nazaran farklı renk seçenekleri sunulabilir. Kasa ve kanatlar olarak istek olması yerinde farklı renk kombinasyonlar uygulaması binalabilmektedir.

Hiç kuruntu yok ki yangın felaketi, yıl süresince birey kaybına niçin olan en mefret etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı güdük bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem de esrar kaybına niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle bile güçlü binada olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında sevimli ve orospu kaybı peşış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Yangın bapsı kilidi takılırken özen edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin havadana düşmesidir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan mideeriye kolaylıkla girebilmesini yangın kapısı sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu dizge yardımıyla kapı hiçbir bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Report this wiki page